
Roti Canai… om van te watertanden.
Je wilt dat gewoon kunnen maken Roti Canai and Teh Tarik.
Een Malaysisch ( ontbijt)gerecht met Indiase invloeden, een heerlijk flatbread dat zijn leven begint als een bal deeg die platgeslagen word en vervolgens uitgerold tot een dun vel deeg, die rond getolt word als een pizzapakker zou doen maar nu net zolang tot het elastische deeg flinterdun word..
Sommige breken er nog een ei over ( Roti Telur) en dan word het flinterdunne deeg opgevouwen tot een vierkant pakketje met meerdere lagen. Nu legt de chef het opgevouwen deegpakket op de gloeiend hete plaat waarop boter, olie of een geheime combinatie van beiden is gesmeerd.
De chef zal de roti nog een paar keer omkeren terwijl het deeg opzwelt, gaar en bruin word. Door de verschillende lagen zal de roti luchtig worden en omdat de buitenkant krokant gebakken word ontstaat er een heerlijk brood, dat makkelijke scheurt en je heerlijk kan dopen in een bakje currysaus…. het water loopt me nu al in de mond.
De ingrediënten zijn simpel en Norman zal op 8 februari zijn recept met jullie delen op het persevent in de Markthal In Rotterdam.
Wil je ook komen?
Helaas is het persevent van 8 februari VOL maar je kunt je aanmelden dooe het event op 1 Maart, zelfde tijd, zelfde plaats 🙂
Tot dan!